Zumba fitnesszel indulnak a nyilvános csütörtöki edzések az Erzsébet téri Sportplaccon

ÚJ PROGRAMELEM A MÉDIAUNIÓ 3X1 KAMPÁNYÁBAN

2012. június 25., Budapest – Médiaunió Alapítvány június 28-tól szeptember végéig minden csütörtök este ingyenes sportórákat tart az Erzsébet téren, hogy mindenki megtalálja a hozzá illő sportot. Ha pedig ez megvan, már csak heti „3x1 – és jobban megy”! Az első alkalommal a legújabb táncfitneszt, a zumbát próbálhatják ki az érdeklődők este 7 órától.

„A sport mindenkié!” – hirdeti a Médiaunió Alapítvány idei kampánya, amelynek célja, hogy – fenyegető üzenetek helyett – végre a sportolás örömét és pozitív hatásait hangsúlyozza. Ezért az Alapítvány minden csütörtök este héttől nyolc óráig nyilvános tréningeket szervez az Erzsébet téri Sportplaccon, a Danubius kúttal szemközti területen. Az első nyilvános edzést június 28-án lesz: este héttől ingyenes zumba fitnesz órával várja az érdeklődőket – nőket és férfiakat egyaránt! –, akik szívesen részt vennének a latin ritmusokra és tánclépésekre épülő tréningen. Az edzések után pedig este nyolc órától különleges hangulatú városnéző futáson vehetnek részt az érdeklődők Kis Mirella BSI-futónagykövet vezetésével.

Az előreláthatóan szeptember végéig tartó nyilvános edzéseken a résztvevők kipróbálhatják többek között a Tai Chit, a karate és az aerobik több fajtáját, a Tactical CQC-t, a canne de combatot, a Bollywood-táncot, és még várhatóan sok minden másféle sportot is. A Sportplaccon elsősorban a kampányhoz csatlakozó sportegyesületeknek, partnereknek szeretne lehetőséget biztosítani a Médiaunió: bemutatni, hogy sportolni bárhol, bármikor lehet, és hogy a rendszeres sportolás csak elhatározás kérdése, hiszen az érdeklődőket számtalan egyesület várja országszerte. Ehhez az elvhez kapcsolódik „A sport mindenkié!” kampány másik eleme, az egyre népszerűbb „Sportos Csütörtök” elnevezésű akció is, amelynek lényege, hogy a sportklubok és edzőtermek minden hónap első csütörtökén ingyenes órákkal várják az érdeklődőket.

Érdemes tehát figyelemmel követni a kampány honlapját (www.sportolnijo.hu) és Facebook-oldalát (www.facebook.com/3x1ora), ahonnan kiderül, hogy az adott héten milyen edzést tartanak az Erzsébet téren, és hogy hol lehet ingyenesen sportolni minden hónap első csütörtökén.

3x1 – és jobban megy!