Május 21-től változások elé nézünk!

Új „világnap” születik május 21-én. Az Elhatározás Napján bárki megszabadulhat rossz, egészségkárosító szokásaitól. Az Elhatározás Napja az első nagy lépés az egészséges életmód felé. A jeles napot megelőzően azonban még meg kell szabadulni a kifogásoktól: május 20-án több mint 6000 „de” kerül tűzre.

A Médiaunió – melynek az Ön által képviselt orgánum is tagja – januárjában indította el az egészségtudatossággal foglalkozó Nincs De! kampányát, mely 2009. május 21-én új, második szakaszába lép.

A kampány első szakaszát a figyelemfelkeltés és problémafelvetés jellemezte: "Vedd már észre, hogy egész életedben csak kifogásokat keresel” – üzenték országszerte a hirdetések. S közben sorjáztak a kifogások, melyekből a www.nincsde.hu oldalon több mint 6000 halmozódott fel. A „Nincs de” kampány első szakaszának látványos lezárásaként a szervezők elégetik az összegyűlt kifogásokat, melyet 20-án pontban déli 12 órakor élesben közvetíti a nincsde.hu weboldal. A kifogásokat megsemmisítő napot követően, 2009. május 21-én, Az Elhatározás Napjával új, aktív időszak kezdődik.

Az Elhatározás Napja egy olyan „világnap”, amelyen mindenki, aki eddig kifogásai mögé bújva nem változtatott életmódján, megteheti első elhatározását, amelyet reményei szerint be is tart a jövőben. Ez az első lépés az egészséges életmód felé, mely hosszú távon megtérülő befektetés, hiszen a várható élettartamunk 5-6 évvel is megnövekedhet, csökkenhet a szívbetegek, az alkoholfüggők száma, s hosszabb, jobb életet nyerhetünk ezáltal.