Kezdődnek a „Sportos csütörtökök”: ingyenes edzések az ország mintegy negyven településén

Budapest, 2012. június 4. – Országszerte ingyenes edzésekkel várják a mozogni vágyókat a Médiaunió Alapítvány 2011-es „A sport mindenkié!” kampányához csatlakozó sportegyesületek és trénerek június 7-én, és ezt követően minden hónap első csütörtökjén. A részletes és folyamatosan frissülő lista a kampány honlapján, a www.sportolnijo.hu oldalon, illetve a www.facebook.com/3x1ora oldalon található.

Minden csak elhatározás kérdése – mondják –, a Médiaunió Alapítvány és partnerei pedig mindent megtesznek azért, hogy a sportolni vágyók számára ne csak ábránd legyen a rendszeres mozgás. Az Alapítvány idei kampányának célja, hogy a hétköznapi ember ne csak nézze a sportot. Fontos, hogy minden ember találja meg magában azt a motivációt, ami segítheti őt abban, hogy megtegye az első lépést és beépítse mindennapjaiba a rendszeres mozgást. Nem többről beszélünk, mindössze heti 3x1 óráról.

Mindehhez konkrét segítséget is szeretne nyújtani a Médiaunió Alapítvány. Ezért hónapról hónapra megszervezi a „Sportos csütörtök” elnevezésű akciót, melynek keretén belül minden hónap első csütörtökén ingyenes (vagy nagyon kedvező árú) bemutató órák megtartására ösztönzi a sportklubokat és trénereket, hogy ezáltal minél több érdeklődő ismerhesse meg az adott sportágat. (A kampányhoz csatlakozó klubokban színes kampány-plakát is hirdeti az akciót.)

Az első „Sportos csütörtököt” június 7-én rendezik az ország mintegy negyven településén. Futás, tai chi, labdarúgás, fitnesz, a karate több fajtája és más harcművészeti ágak közül lehet választani. Továbbá a sportklubok mellett futónagykövetekhez is lehet csatlakozni, akik a remek hangulatú edzéseken hasznos tanácsokkal is ellátják a kezdő sportolókat.

Természetesen más sportágakat is kipróbálhatnak az érdeklődők, például a vívást, a mountainboardot vagy különböző gyermeksportokat – és a lista folyamatosan bővül! A második „Sportos csütörtökön”, július 5-én várhatóan jóga, nordic walking, zumba, sárkányhajó, Canne de combat és MediBall edzéseket is ingyenesen látogathatnak az érdeklődők.

A folyamatosan frissülő, csatlakozó partnerek listája megtalálható a kampány honlapján (www.sportolnijo.hu) és Facebook-oldalán (www.facebook.com/3x1ora).

Budai, Dunai, Horváth, Katona, Kiss, Kovács, Magyar, Molnár, Nagy, Németh, Papp, Tóth, Varga - mind olimpiai bajnokok!

Itt az ideje, hogy a kevésbé híres névrokonaik is elkezdjenek rendszeresen sportolni. Legalább háromszor egy órát hetente!

Hiszen 3x1 – és jobban megy!

 

További sajtóinformáció:
Kardos Ferenc
Open Communications Kft.
+36-20/410-4989
ferenc.kardos@opencom.hu